VÁLTOZÁS – VÁLTOZTATÁS

Változás – változtatás

Sokan vannak, akik keresik a lehetőséget a sikeres váltásra, változtatásra. Akik tudják, hogy valami mást szeretnének, mert a régi már nem jó, nem működik, nem szerethető, de nem tudják, hogy hogyan lehet minél kevesebb felesleges kört lefutni.

A változtatást tanulni kell:

  • hogyan vehetem észre, hogy valamin változtatnom kell? > Önreflexió
  • mi az ami van? > Kiindulási alap feltérképezése
  • mi legyen helyette? > Célok kiválasztása
  • hogy csináljam? > Működési terv készítése
  • mivel csináljam? > Erőforrások, lehetőségek elemzése
  • mikor, milyen ütemben, mennyi idő alatt? > Időhatékonyság szervezése
  • hogy vegyem rá magam? > Motiváció kiváltása
  • hogy fogadtassam el? > Kapcsolatok kiépítése

Ha van olyan terület, amiben ezek közül nem vagy profi, akkor mekkora esélyed van arra, hogy elsőre jól csináld?
És nem kell profinak lenned mindenben. Te csak legyél abban jó, ami a te hivatásod. És kérj segítséget attól, akinek pedig ez a hivatása.

Például egy Coachtól.

Ketten együtt megtaláljuk, hogy mi az amiben valóban változtatnod kell, hogyan tudod azt kivitelezni úgy, hogy ha lehet még jól is éld meg a folyamatot. Megkeressük, hogy mit kell megértened, megtanulnod, mit és hogyan kellene másképp látnod. Milyen lehetőségek rejlenek benned, mit kell még hozzá megszerezned. Hogyan engedd el a régit, hogy helyet kaphasson az új. Hogyan harmonizáld a kapcsolódásaidat, képviseld a világban önmagad. Hogyan kezeld a stresszes helyzeteket, old ki magadból a feszültségeket.
Soroljam még?

Ha elértél ahhoz a ponthoz, hogy új útra kell lépned, akkor kérj segítséget. Ettől még tied marad a dicsőség, hiszen te fogod végig járni az utat, te fogsz változni, te fogsz fejlődni. A te életed kerül olyan helyzetbe, amiről álmodsz. Te általad. Én csak felteszem ‘a neked’, ‘a rólad’ szóló kérdéseket, megvilágítom a hátteret, mutatok módszereket, biztatlak és elismerlek. Ha pedig van hova fejlődnöd még, akkor segítek azt felismerni, hogy elkerüld a tévutat.
Van hogy nevetünk, van, hogy könnyezünk. De mindig felszabadulás a vége.
No és letisztult gondolatok, célok, energiák. Tudatosság…
Én ebben tudok neked segíteni.