GASZTRO-COACHING

13087676_863440780428357_7980254205685439818_n

A táplálkozás az egyik legősibb és legfontosabb dolog az életünkben. Már az anyaméhben is ettünk, ittunk és ezt a születésünk után is folytatjuk.

Az, hogy mikor, miből, mennyit – és miért? Ezt gyerekként nem nagyon dönthettük el, maxiumum azt, hogy megesszük vagy nem esszük amit kaptunk.

Felnőttként már mi gondoskodunk a saját táplálkozásunkról és így lehetőségünk van arra, hogy akkor, azt és annyit együnk, amennyit jónak látunk.

Vagy még sem? Persze az anyagi helyzet is nagyban behatárolhat, de ha jut is elég az ételre, akkor sem így szokott ez lenni. Valami más veszi át a hatalmat és diktálja bennünk a vágyait.

“Most és mindet”

Ismered ezt az érzést magadban? Megkívánod és nincs határ, maximum az, ha elfogyott. És túletted magad.

Igen, tudom, hogy vannak akiknek az evés nem jelent gondot, azt és akkor és annyit esznek, amennyit a testük táplálása éppen igényel. Nem többet és nem kevesebbet. Vajon ők hogy csinálják?

A gasztro-coaching olyan folyamat, amiben az étkezési önismereted által te is válhatsz ilyen emberré. Akinek fontos a táplálkozás, de nem az van az élete középpontjában. Aki tudatosan választja ki, hogy mit egyen és nem a szeme és az orra után megy, hogy azok épp mit látnak és szimatolnak. Mert a szemünknek és az orrunknak is van köze ahhoz, hogy mit kívánunk meg, de legtöbbször nem azt, ami tápláló, hanem azt, ami vizuálisan ingerel.

Neked mi az az íz, aminek nem tudsz ellenállni? Amit akkor is szívesen megkóstolsz, ha már tele a pocakod? Vajon miért pont az és miért kötődsz ennyire hozzá? Ez csak egy kérdéskör amit gasztro-coachingban végigjárunk, amin keresztül újragondolhatjuk az étkezési szokásainkat.

De számtalan sok kérdéskör és persze praktikum van, amivel változtathatsz.

De ehhez az első lépés az, hogy felismerd, ha az étkezési szokásaid, nem táplálnak. A második, hogy akarj rajta változtatni. No ekkor lehet és érdemes elkezdeni gasztro-coachingra járni. Akár egyénileg, akár csoportos foglalkozásokra. Ezekről a programajánlókban láthatod a friss információkat, neked csak választanod kell belőlük.

Én szeretettel várlak!

Bodó Andi tudat-tréner, gasztro-coach

06/30-9426851