A Mandulavirág Coaching nem csak az életmódváltásról szól, hiszen változni az egész életünkben változunk. Legtöbbször nem önszántunkból, mert a “kényelmi zónának” nevezett megszokásaink elhagyása nem könnyű. Annak vélt biztonsága a legnagyobb visszahúzóerő tud lenni.

Vajon hol vesztettük el a kíváncsi és felfedező, önkipróbáló énünket? Gyermekként még meg volt, hiszen megállíthatatlanok voltunk. Addig próbálkoztunk, míg el nem értük, meg nem kaptuk, meg nem tanultuk. Aztán mára, felnőttként, a próbálkozást felcseréltük kifogások gyártására. A miért ne, és miért nem éri meg a fáradtságot gondolkodás vette át az uralmat, amivel pont ez a baj: uralmat gyakorol.

Vajon mivel vette át az irányítást? Nem, nem azzal, hogy amikor járni tanultál, felbuktál és megütötted magad. Visszatartott? Nem, hiszen ma már stabilan jársz, nem is gondolkozol rajta, hiszen készségeddé vált. Akkor mitől? Hát nem mástól, mint attól, hogy félsz az elbukásod megítélésétől. “Mit fognak szólni” – olyan mélyen ivódott a lelkedbe, hogy képtelen vagy csak úgy, a mozgás, a cselekvés, a létezés öröméért próbálgatni. Mert mintha már az első pillanattól fogva profiként kéne tudnod az új dolgokat is, különben ciki lesz, leégsz, megszólnak, sikertelennek minősítenek.

És mi van ha ez történik? Miért félsz ettől? Hát ki akar egy lúzerral barátkozni, járni, kapcsolatban lenni? És inkább maradjunk a jól bevált, ismert, megszokott köröknél, csak semmi, az én-képet veszélyeztető újdonság! Fő a megítélés!

Nos a Mandulavirág Coaching azoknak is szól, akiknek hiányérzetük van, mert kevés az amit eddig elértek, megéltek. Mernek álmodni és álmaikat megvalósítani szeretnének. Bár ők is félnek attól, hogy sikertelenné váljanak, de tudják és hajlandóak megdolgozni a saját fejlődésükért, gondolkodás és szemléletváltásukért. Akik tudják már, hogy nem az az igazi erő és hatalom, ha mással megcsináltatnak valamit – hiszen akkor mindig függeni fognak attól, hogy legyen a környezetükben egy “valaki” – hanem saját maguk erejét, szellemiségét és érzelmiségét fejlesztik. Hiszen attól még lehet kapcsolatuk, de nem függnek mástól. És akik tudják vállalni, hogy megpróbálnak egy utat, de ha az nem a legoptimálisabb, akkor váltanak – természetesen a tanultak továbbvitelével együtt.

Nos a Mandulavirág Coaching ennek a támogatására jött létre. Ha eljött az idő, hogy váltani, változtatni szeretnél – de nem tudod hogyan, akkor a coaching üléseken ezt együtt tisztázzuk. Mi az indíttatásod, motivációd, mi az amit hoztál magaddal, ami most van és mi az amire vágysz, amit meg szeretnél élni. Annak milyen útja és módja lehet. Mert nem csak egy út van, nem csak egy megélési lehetőség van, hanem nagyon sok. Ez adja a személyre szabottságot: mik a te lehetőségeid és abból hogyan, hány lépésben tudod elérni a célod.

Egy coaching folyamatban sok rácsodálkozás, aha-élmény, elérzékenyülés és sok lelkesedés van. És nagyon sok megvalósulás, ami a folyamatban való átalakulásod eredménye. Mert alakulsz, csak most nem az események rángatnak és taszigálnak, hanem te magad írod meg az uti és cselekvési tervedet.

A coach ebben a folyamatban támogat, kérdez és látásmódot tágít, biztat és tudatosít. Gyakorlatilag olyan, mint az a szülő, aki segít gyermekének megtalálni a saját útját, aki tapasztaltságát arra használja, hogy biztonságos kapaszkodót jelentsen, ha szükség van rá, hogy irányt is mutasson, ha a gyermek nem tudja hogy merre és hogyan tovább, hogy realitást tanítson miközben bátorítja az álmodást. Hogy fejlessze az adottságokat és lehetőséget adjon kevésbé jó képességek gyakorlására. Mert a gyermek fejlődése, életképessé válása az ő munkája is. Nélküle is felnő az a gyermek, de sok felesleges kör megtételével, bukásokba való beleragadással, irányvesztéssel, önbizalom csökkenéssel. Amit aztán valahogy kompenzál majd. Feladással vagy akaratossággal, stb.

Te melyik szeretnél lenni? Az a gyermek, aki úgy nő fel, hogy a próbálkozásai is örömet jelentenek, vagy aki saját magától akar megtanulni a világról mindent, és vagy igaza lesz, vagy nem – de azt majd az élet igazolja?

Az előbbi út választása esetén sem veszted el az önállóságod, hiszen gondolkodni, dönteni, választani és cselekedni is neked kell – csak van lehetőséged ezt egy tapasztaltabb segítővel megbeszélned. Az utóbbi út is értékes, még akkor is ha nagyobb százalékban ragadnak bele egy egy bukásba és onnan sokáig nincs mozdulás – hiszen minden a te eredményed, és ez fontos.

Mert hiába akar valaki megúszásra játszva célba érni, az közel sem fogja azt az érzést megadni neki, mint amikor saját erőből éri azt el. Pedig ez estben már az oda vezető út is nagy elégedettséget ad. Aki más által jut célba, az pár pillanat után már újra üresnek érzi magát és nem érti hogy mi lehet a baj. A belefektetett munka hiánya.

Nos a Mandulavirág Coaching egyéni vagy csoportos munkáiban megkapod azt a támaszt, segítséget, ami ahhoz kell, hogy saját erődből, megvalósításodból sokkal hamarabb eljuthass a célodhoz, vagy ha el vagy akadva, mert eddig saját magad szerint tettél vagy nem tettél, akkor hogyan indulj el és hogyan érj célba. Hogy elengedhesd a felsüléstől való félelmedet, hogy merj újra próbálkozni és tanulni, fejlődni.

Hogy kíváncsi és kalandvágyó lelked újra életre kelhessen, de most már felnőtt és tudatos üzemmódban.

 logo_trans01a