Van, hogy nagyon nehéz váltani, tényleg kínszenvedés minden nap. De vajon miért van, hogy az egyik embernek magától megy, a másik pedig feladja. Ha az utóbbi emberek közé tartozol, de mégis szeretnéd, hogy sikerüljön, akkor tedd fel magadnak a kérdést:

Vajon miért olyan nehéz megváltoztatnom az életmódomat? Mihez ragaszkodok annyira?
Persze, ha hipp-hopp megcsináltad és meg is tartottad, akkor ez a kérdés nem vonatkozik rád, akkor egyszerűen csak legyél büszke magadra, mert valami olyat tudsz, amire máskor is támaszkodhatsz majd. A változtatás képessége fontos dolog.
De ha már próbálkoztál és nehezen megy, akkor egy egyszerű kérdése önmagadhoz és utána a figyelem a válaszra, nagyon sok mindenre rámutathat.
Persze a megértés még kevés lesz, cselekedni is kell. Csak nem mindegy, hogy mi köt a múlthoz és milyen erős az a kötél. Néha el lehet vágni, néha pedig újra nő és újra köt. De mint mindennek, ennek is van értelme és “haszna”, csak meg kell tudni, hogy mi is az.

Ez a kötelék nagyon sok minden lehet: hiányérzet, ellenállás, szokás, lehetőségek hiánya, környezet ellenállása, munka, félelem az újtól, stb.

Mindenkinél más és más, de érdemes ránézni, ha fontos a váltás. Ilyenkor a változtatást nem az életmóddal kezdjük, hanem a kötelékek feldolgozásával.
Ha pedig már nincs kötés, akkor sokkal könnyebb elindulni…