Az agyunk, mint a testünk, a szervezetünk működésének intelligens vezérlője, nem véletlenül teszi azt amit tesz. Így a felpakolt túlsúlynak is van valami olyan oka, amire ez a legjobb megoldása. Az agyunk egyrészt úgy működik, mint egy számítógép program: a bevitt parancsoknak megfelelően végrehajtatja a testünkkel a kiadott feladatot, másrészt szuperszámítógép funkcióban saját maga fog megoldásokat keresni és kreálni. Vagyis nem csak végrehajt, hanem kísérletet tesz arra, hogy önálló hatáskörben döntsön bizonyos témákban. Persze ilyenkor sem esetleges az, hogy mit hogy „gondol” megoldani, hiszen az evolúciós fejlődés már előre meghatározza, hogy mikor mi a teendője. Az pedig egyértelműen a túlélést fogja támogatni. Azt is tudjuk, hogy nem bonyolítja túl a dolgot, a már máskor, akár másoknál, akár ősöknél bizonyított megoldásokat fogja alkalmazni. Azokat, amik már bizonyítottak.
Nem fog teret adni olyan megoldásnak, ami veszélybe sodorja a túlélést.
A túlélésnél viszont nem érdekli, hogy az milyen minőségű lesz, az már a Tudat feladata lesz. Ezért is fontos a tudatosság.
Így, ha most ezen a gondolatmeneten haladsz tovább, mit gondolsz a pesszimizmus, a szegénység tudat, a jövőtől való szorongás mire készteti az agyadat? Hogyan tud rajtad segíteni, hogy ne rettegj, hogy ha „elfogy”, ha „nem lesz”, ha „nem jut majd rá” jelzéseket kap tőled?
Bizony-bizony, raktározással…
A legegyszerűbb és legkönnyebben végrehajtható, a túlélést a nehézségek közepette biztosító megoldás nem lesz más, mint a zsírpárnák kialakítása, ami hatalmas energia és tápanyagsűrítmény raktárként áll majd a szükséges időkben rendelkezésre.
Mivel a szorongás nem szokott konkrét időben gondolkozni, ezért a megoldás már most jó, ha létrejön, nehogy elkéssen vele.
És nem is fog. Raktározási funkció azonnal elindul, ahogy érzelmileg komollyá teszed a gondolataidat.
Mi a megoldás?
Megnyugtató válaszokat keresni a szorongás, pesszimizmus, szegénység-tudat általi gondolatokra, félelmekre, akár úgy hogy az okát keresed meg (ez mindenképp javasolt), akár úgy, hogy mások által már sikeres módszereket kezdesz el használni.
De legfőképpen mindkettőt és egyszerre.
Nem kis munka, de izgalmas és érdekes, ahogy az összefüggéseket meglátod, ahogy megtanulsz másképp reagálni és működni.
De ami még fontosabb, az a felemelő érzés, hogy az agyad azonnal partner lesz és abbahagyja a raktározást. Sőt lebontja azt amit felépített.
Ha pedig csak ennyi van a háttérben, akkor már nem is kell ettől többet félned.
Persze ezenkívül még számtalan oka van a túlsúly felgyülemlésének, de gondolatindítónak azt hiszem ez is elég.
Ha egyedül nem megy ezen dolgoznod, akkor pedig szeretettel várlak egyéni coaching munkára, vagy a következő Test-tudat tréning, az optimális testsúlyért kurzusra.
Bodó Andi tudat-tréner, coach, gasztro coach
06/30-9426851